Heerlijke Pastinaak Recepten

Inleiding tot Indiase keuken

Voor degenen onder u die nieuw zijn in de Indiase keuken, het is een samensmelting van smaken, kleuren en texturen. De diversiteit van de Indiase keuken is overweldigend en het is onmogelijk om alle facetten ervan in één artikel te behandelen. Maar ik zal proberen een paar eenvoudige Indiase recepten te delen die gemakkelijk te bereiden zijn. Deze recepten zijn perfect voor beginners die hun hand willen proberen in de Indiase keuken.

Basmati Rijst

Basmati rijst is een essentieel onderdeel van de Indiase keuken. Het is geurige, lange korrelige rijst die licht en luchtig is als het goed gekookt is. Het koken van basmati rijst is eenvoudig. Hier is hoe je het kunt doen: was eerst de rijst grondig totdat het water helder is. Week het vervolgens in water voor 30 minuten. Kook vervolgens in ruim water met een beetje zout. Als de rijst gaar is, giet je het water af en laat je de rijst even staan om te stomen.

Chana Masala

Chana Masala is een populair vegetarisch gerecht in Noord-India. Het is een pittige curry gemaakt van kikkererwten. U begint met het bakken van uien, tomaten, gember en knoflook in olie tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de kruiden toe - korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma en garam masala. Voeg de kikkererwten toe en laat het sudderen tot de smaken goed zijn gemengd. Serveer het met basmati rijst of chapati.

Dal Tadka

Dal Tadka is een eenvoudig en voedzaam gerecht. Het is gemaakt van linzen die gekookt en vervolgens getemperd zijn met specerijen. Het is een veelzijdig gerecht dat kan worden gegeten met rijst, roti of naan. Kook eerst de linzen tot ze zacht zijn. Temper vervolgens in een aparte pan de specerijen - mosterdzaad, komijnzaad, knoflook, gember en groene chili's. Voeg de gekookte linzen toe en laat het sudderen tot de smaken goed zijn gemengd. Het is een snel en gemakkelijk gerecht om te bereiden.

Paneer Butter Masala

Paneer Butter Masala is een populaire vegetarische curry in India. Het is gemaakt van paneer (Indiase kaas) die gekookt is in een romige tomatensaus. Begin met het bakken van de paneer blokjes tot ze goudbruin zijn. Maak vervolgens de saus door tomaten, uien, gember en knoflook te pureren. Bak de puree in boter tot het dik wordt. Voeg de kruiden toe - korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma en garam masala. Voeg de gebakken paneer toe en laat het sudderen tot de smaken goed zijn gemengd.

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala is een populair niet-vegetarisch gerecht in de Indiase keuken. Het is gemaakt van kip die gemarineerd is in yoghurt en specerijen en vervolgens gegrild. De gegrilde kip wordt vervolgens gekookt in een romige tomatensaus. Het is een beetje complexer dan de andere recepten, maar het is nog steeds gemakkelijk te maken. Het belangrijkste is om de kip lang genoeg te laten marineren zodat de smaken goed kunnen doordringen.

Aloo Gobi

Aloo Gobi is een eenvoudig en smaakvol gerecht gemaakt van aardappelen en bloemkool. Het is een droog gerecht dat vaak wordt gegeten met chapati of roti. Begin met het bakken van de aardappelen en bloemkoolroosjes in olie tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens de specerijen toe - kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder en garam masala. Laat het sudderen tot de smaken goed zijn gemengd. Het is een snel en gemakkelijk gerecht om te bereiden.

Schrijf een reactie